En reset-knapp for menneskeheten?

Har du noen gang kommet deg etter en alvorlig sykdom?  Å finne veien gjennom krisen kan være en livsforvandlende opplevelse – ikke bare komme tilbake til normalen, men få nye tanker om mål og hensikt, så og si starte spillet på nytt …. en reset knapp som utløser en enestående flyt av kreativitet.
Vi tror at det er der verden er akkurat nå: Den dype systemiske krisen, økonomisk og økologisk (med en gjørmete underskog av hemmelige militære strategier for geopolitisk makt) kan ikke fikses med politikkens gamle verktøykasse. Det kan ikke fortsette på denne måten. Men et nesten uunngåelig sammenbrudd i løpet av de neste månedene vil kunne tillate oss å starte fra scratch, med nye ideer for bærekraftig liv på jorden.

OPEN MIND KONFERANSEN 19.-21.oktober i Oslo vil presentere slike nye ideer. Og den vil være en vekker for hva som skjer akkurat nå, som skygge-bilder av vår sanne forbindelse med jorda: Geo-engineering, det ultimate forsøket på å manipulere klimaet, støttet av FNs klimapanel og “filantroper” som Bill Gates.

Hva er lyset bak denne enorme skyggen? Hvordan kunne co-evolusjon med jorda egentlig se ut? Konferansen er inspirert av livet og arbeidet til Rosalie Bertell, forskeren og nonnen som mottok Right Livelihood Award (“Den Alternative Nobelprisen”) i 1986 og som døde i juni 2012. Hennes bok “Planet Earth, the latest weapon of War?”?” har forutsett mye av det som skjer foran øynene våre akkurat nå. Hun har stått opp mot korrupsjon og uvitenhet i de medisinske kommisjonene etter Bhopal og Tsjernobyl – og hun inspirerer oss til å iverksette tiltak nå som geo-engineering blir implementert i sivil og militær teknologi i global skala. I 2010 fikk hun med seg hele kollegiet på årskonferansen i den Alternative Nobelprisen på en petisjon mot videre bruk av geo-engineering og klimavåpen.

 

Det er grunnen til at OPEN MIND KONFERANSEN Radiation2012 er dedikert til Rosalie Bertell.