EL – Symposium går nye veier i 2011


Med hensyn til verdens hendelser som har vært og verdens hendelser som vi forventer, har vi besluttet å erstatte årets el-symposium med et seminar som ser på HELHETEN av det som truer helsa til planeten og dens beboere. Javisst, vi skal også se på strålingsproblematikken, men dennne gangen er dette altså mer et makroskopisk blikk på

Klima(ks) – Mekking med jorda vs.co-evolusjon

mer på baldron.org
Dette skjer altså på den tradisjonelle el-symposium helgen i midten av september.
Og mens du venter på Vannsymposium 2012, så er du velkommen til å se litt tilbake på det som har vært:
El-symposiet «WIRELESS HUMANITY 2010» er nå historie, og vi er i gang med å forberede det neste. Vi gleder oss over at El-symposiet fikk omtale i flere medier:
Se også dokumentasjonen fra Symposiet Vannets Fremtid 17.-20. mars 2011!
Les flere nyheter lenger ned.
Poster (norsk)
Det trådløse mennesket (poster)https://www.elsymposium.org/?page_id=489
Kjære engasjerte medmennesker!
  • I. aktuelt: BYGGEBIOLOGI
Her kommer en liten hilsen i det vi er tilbake fra Den 2.internasjonale byggebiologikonferansen i Würzburg, Tyskland, fulle av positive inntrykk. Konferansen gav både et inspirerende møte med voksende bevissthet og aktivitet rundt om i verden, og samtidig et innblikk i nye, teknologiske løsninger og forskningsresultater.
Vi fikk en hyggelig anledning til å presentere arbeidet i Norge og de to symposiene under den II. internasjonale byggebiologi-konferansen i Würzburg. http://www.verband-baubiologie.de/pdf/VB_Kongress_2010.pdf, arrangert av det internasjonale Instituttet for byggebiologi
http://www.baubiologie.de/site/english.php
Tyskland er jo selve opphavslandet til byggebiologien – helt tilbake til slutten av 60 tallet! Her er det en stor gruppe av økologisk rettete arkitekter, målingsteknikere (både for EMF stråling og miljøgifter og muggsopp etc) og miljømedisinere. I sin helhet en fantastisk, interdisiplinær kompetansegruppe med sterk forankring i akademisk forskning.
Det var også morsomt å oppleve entusiasmen i de landene som i likhet med oss har litt kortere historie med byggebiologi og opplysningsarbeid rundt mobilstråling. En oppgave fremover vil være å bygge nettverk med fagfolk i Norge.
I denne sammenhengen er utdanningskurset med Heiko Wenner et første skritt: 3 langhelger med intensiv kursing og praktisk skolering. Se http://byggbiologi.org
– Kull I er ferdig med sin grunnutdanning og holder nå på med eksamener og øvingsoppgaver
– Kull II starter opp i januar 2011, første samling finner sted førstkommende helg (20.-23.januar 2011).
Byggebiologien omfatter mange fagfelt; vi har valgt å starte med et fokus på egen observasjonsevne i naturen og en helhetlig tilnærming, før vi i de følgende kursene går inn i spesifikke fagområder som elektromagnetisk stråling og byggematerialer.
Spørsmålet om lyskvalitet og lysforurensning blir mer og mer sentralt, særlig i forbindelse med EMF – spesielt i forhold til de såkalte energisparepærene (kompaktlysstoffrør). For oss ble dette temaet ekstra fokusert gjennom et to dagers besøk hos Peter Danell www.danell.de, som kontinuerlig utvikler nye løsninger for belysning med dagslysspekter, lav stråling, uten kvikksølv og flimmer – altså lys som er godt for helsa.
Vi hørte for øvrig en stilig løsning for fortsatt salg av glødepærer:
Et genialt, tysk NGO og business initiativ selger dem helt lovlig – ikke som lyspærer, men som “HEAT BALLS” www.heatball.de/ Det må man vel kalle en kreativ og herlig måte å undergrave EUdirektiver på…
  • II: Takk og oppdatering: WIRELESS HUMANITY
(Dear English speaking visitors, lecturers and customers: just check the links, they will tell you everything)
Igjen: Takk for støtten til Elsymposiet 2010 i Oslo.
Nå ligger PDFene av foredrag og presantasjoner på symposiet ute på hjemmesiden. Mye interessant å lese!
Vi håper symposiet ga inspirasjon og tanker i etterkant! Vi har lastet opp presentasjonene som vi har fått av foredragsholderne.
Last ned power point presentasjone på https://www.elsymposium.org/?page_id=605 ,
Se traileren på filmen ”Full signal” på https://www.elsymposium.org/?page_id=618
Og i det hele tatt:
Følg med på nettsiden www.elsymposium.org,
– der blir også neste års symposium gradvis lagt ut.
  • III. Litt av hvert
Hus og Helse uka 2011 med mange ulike foredrag, innføringskurs i bruk av måleapparater og utdanningstilbud 12.01.-23.01.2011
Forskningstreff om vann i mars, som en forberedelse til høstens vannsymposium, er under utforming.
Vi ønsker alle en go vintertid med stigende lys!
Marianne & Raphael